Tudatmódosító szerek

A Sámánok szertartásaikhoz különböző tuadtmódosító szereket alkalmaznak, egy igen egyszerű okból: az elme kikapcsolására. Minden tudatmódosító szer képes az agyat "félalvó" állapotba hozni, ezáltal az nem generál felesleges gondolatokat az utazások során. Ennek a gondolatmentes állapotnak viszont ára van, nem is kicsi: minden ilyen szer kinyit egy kaput egy másik világ, egy másik világ lényei felé. Aki nem tudja, hogy kik ezek a lények, és milyen módon lehet velük kommunikálni, igencsak nagy bajt képes okozni magának. Sok olyan eset ismert, amikor a fiatalok éltek ezekkel a szerekkel, majd a megjelenő szellemlények meggyőzték őket, hogy angyalok és segíteni jöttek nekik, ezért magukba engedték őket, aminek a végeredménye démoni megszállás lett.

Nyomatékosan kérlek, hogy tudatomódosító szerekkel csak akkor élj, ha tisztában vagy a következményekkel, illetve tudod, hogy kikkel, mikkel találkozhatsz ezeknek a szereknek a hatása alatt!

A Sámánok kétféle tudatmódosító szert használnak, ebből az egyik növényi eredetű. Ezeket a Sámán kétféle mód veheti magához. Vagy füstölő formában, vagy folyadék formájában. Az indiánok békepipája szinte mindenkinek ismerős. Ebbe az indiánok sohasem tisztán dohányt tettek, hanem egy gyógynövény-keveréket. Ezekben a pipakeverékekben a dohány volt a legnagyobb ennyiségben jelen, mivel a Sámán számára a Dohány a legszentebb növény. Az alapvető összetevője ezeknek a keverékeknek még a Rozmaring, a Zsálya, és a Fehérüröm. A Sámánok természetesen nem csak a pipához fordultak segítségért. Vannak olyan növények, amiket nem lehet meggyújtani, ezért ezekből "teát" főztek és úgy fogyasztották.

A tudatmódosító szerek másik fajtája hang-szer: a Sámándob, a Csörgő, a Doromb, illetve a Sámánbot. Kezdetben a Sámán csak a Sámánbotjára és a Csörgőjére "támaszkodik". A víz általi avatással erre a kettőre lesz "jogosult". Botját a Sámán a legelső beavatásával kapja meg. Ilyenkor kapja meg egy hegy tetején az alanti világ kulcsát, de a kaput, amit a kulcs nyit, még nem mutatják meg neki. Majd a hegyről lefelé kapja meg azt a fát, amiből el kell készítenie botját. A fa, amiből a bot készül, mindig jellemző az adott Sámánra. A botot ki kell faragnia, fel kell díszítenie, csengőkkel, függőkkel kell ellátnia, a Szellemek útmutatása alapján. Ez lesz az ő "vesszőparipája", amit a vízzel kötnek hozzá. Majd megkapja csörgőjét és egyben látását amivel a már képes észrevenni a Szellemek üzenetét.

A Sámán számára a Dobja szent. Ő a legfőbb segítője, erőállata. Egy csodálatos lény, egy szárnyas ló, aki viszi és vigyázza lelkét az alanti világban. Hangja mindig segíti, vezeti őt az utazása alatt és a hazatalálásban. Ez a ló az Égig érő fa c. mesében is megjelenik, mint ötlábú ló, akit parázzsal etet a legény, hogy újra erőre kapjon.

Dobját a Sámán évente csak párszor veszi elő. Ha gyógyítani, révülni szeretne a legtöbb esetben a Dorombját használja. A Doromb ugyanúgy, mint a dob képes repíteni, képes vele együtt szárnyalni. A fém Dorombok előtt a Sámánok fából, vagy nádból készült Dorombokat használtak "munkájukhoz".
A legújabbak a Sámánboltban

Dobtáska, vászonból (több méretben, folyamatosan készül)


Ára: 12000 Ft

Jakut sámándob, 70 cm-es (folyamatosan készül)


Ára: 55000 Ft

Sámándob készítő készlet 55cm-es


Ára: 34000 Ft

Cédrusfából készült, faragott dobverő


Ára: 10000 Ft