Fehérüröm

Az egyik legérdekesebb fűszernövény. A görögök Artemisz istennő ajándékaként tekintettek rá. A keserűségi skálán a legamagasabb fokozaton áll, vagyis nincs nála keserűbb. Szinte minden keserű likőrt anno fehérürömmel ízesítettek. A híres-hírhedt Abszint fő alapanyaga is a Fehérüröm volt. Zöld Tündérként is emlegették az Abszintot a zöld színe és hatása miatt.
Az Abszintot akár Sámánpálinkának is lehetne tekinteni, mivel a Fehérüröm láthatóvá teszi a szellemvilágot, megnyitja a kapukat az evilágot üzemeltető, fenntartó fénylények felé. Ők a Tündérek, Koboldok, Elfek, Szilfidek, Szalamanderek. Aki Abszinttal élt hosszú időn keresztül, ezek a lények számukra is láthatóvá váltak. Az akkori orvostudomány ezt hallucinációként, skizofréniaként értelmezte.
A Sámánok akkor tesznek Fehérürmöt a pipájukba, ha a fényoldallal kívánnak kapcsolatba lépni, vagyis a felső világba szeretnének utazni. Ha az alsó világ a célpont, a Sámán akkor is tesz Fehérürmöt a pipájába védelem gyanánt, hogy a fényoldal segítse az utazást a sötétség birodalmában.
Természetesen, mint minde fehér dolognak van fekete oldala is. Létezik Ürömből fekete is. A Fehérüröm a fényoldal felé nyitja a kapukat, a Feketeüröm a sötét oldal felé. Ha Ürömmel kívánsz élni, első próbálkozásként inkább a fehér változtatot próbáld ki, majd amikor elég erőd lesz és tudod mi vár rád, csak akkor próbálkozz a fekete változattal!

A legújabbak a Sámánboltban

Dobtáska, vászonból (több méretben, folyamatosan készül)


Ára: 12000 Ft

Jakut sámándob, 70 cm-es (folyamatosan készül)


Ára: 55000 Ft

Sámándob készítő készlet 55cm-es


Ára: 34000 Ft

Cédrusfából készült, faragott dobverő


Ára: 10000 Ft