Dohány

Kezdjük először a tudománnyal: a Dohány egy krumplifélékhez tartozó növény. A Dohány hatóanyagának a neve Franciaország portugáliai nagykövetének (Jean Nicot) nevéből származik. Mostanában már csak kevesen tudják, hogy ez az anyag az egyik legjobb rovarírtó növényvédő szer. Levéltetvek ellen pl. ideális :)

Hagyományosan a Dohány pszichedelikus, másnéven tudatmódosító szer. A Sámánok számára a Dohány szent növény. A Dohány ad erőt az erőaállatainak, és legtöbbször az Ő segítségével révül, utazik a világok között. A Cencakok, vagyis az erőállatok számára a legfőbb "táplálék" a zöld dohánylé. A Sámán zöld dohánylevelet szed, majd ezt friss forrásvízbe áztatja és minden szertartása előtt vesz magához. Cencakjait is ebben a vízben mossa meg gyógyításai után.

Amikor a Sámán pipát szív, a benne lévő dohányt mindig felajálja először a Nagyistennek, majd Földanyának. Ezek után gyújtja meg, majd a füstöt a négy égtáj felé fújva a természet szellemeinek ajálja fel. Csak ezek után kezd bele bármilyen szertartásba.

A legújabbak a Sámánboltban

Dobtáska, vászonból (több méretben, folyamatosan készül)


Ára: 12000 Ft

Jakut sámándob, 70 cm-es (folyamatosan készül)


Ára: 55000 Ft

Sámándob készítő készlet 55cm-es


Ára: 34000 Ft

Cédrusfából készült, faragott dobverő


Ára: 10000 Ft