Sámándob készítésről

Mint ahogyan a bemutatkozásomban említettem, Sámándob készítéssel is foglalkozom. A Sámándob, amit készítek, minden esetben olyan, amilyet megálmodsz. Telefonon, e-mailben, vagy személyesen megbeszéljük, mik az elképzeléseid, és ez alapján készül el majd a végleges Sámándobod. Egy-egy Sámándob, a véglegesítés pillanatától kezdve, legalább két hét mire elkészül. Bőrözéshez kecske-, szarvas-, vagy borjúbőrt használok (természetesen a kívánságodnak megfelelően). Fogókból kérhetsz egyszerű egyenes fogót, vagy villásat, esetleg kereszt alakú függesztett fogót, vagy, amilyet megálmodsz. A fogó anyaga minden esetben erdőben a földről felszedett (tehát nem élő fáról vágott) ág.
Ha igényled, természetesen festést, ábrákat is kérhetsz a dobodra, hogy még személyesebb legyen. Sámándob jelenleg 5 méretben kerül ki a kezeim alól: ~25cm-es, ~34cm-es, ~40cm-es, ~50cm-es és ~55cm-es méretben, 5-15cm-es kávaszélességgel.
Ezenkívül készítek még 23cm-es "csakradobokat", illetve kelta (ír) dobokat is (Bodhran)
A dobokkal kapcsolatban keress a 06-70-421-8033-as számon, vagy nézz körül a sámánboltban!

SámándobSámándobSámándobSámándobSámándobSámándobSámándob

Természetesen nem csak dobok készítésével, hanem sérült, törött dobok javításával is foglalkozom. Ha eltört a káva ne aggódj, feltámasztható még a dob. Ha a bőr sérült meg, hívj, és megbeszéljük, mit lehet vele tenni.
Minden általam készített Sámándobra, életed végéig tartó garanciát vállalok, vagyis, ha a dob kávája, vagy a dobverő összetörik, megreped, vagy bármi baja lesz, ingyen megjavítom. A bőrre, a természeténél fogva garanciát vállalni sajnos nem tudok.

Ha bőrre lenne szükséged: a Sámándob készítésénél mondhatni az egyetlen kritikus pont a bőr beszerzése. Ha nincs az ismerettségi körödben tímár, tőlem is tudsz bőröket vásárolni.

Nincs kedved beszerezni a szerszámokat, eszközöket egyetlen dob kedvéért? Semmi gond! 2010 Május 1.-el Sámándob készítő iskolát indítok útjára. Nem kell, hogy fájjon a fejed, hogy mit kezdj a maradék faanyaggal, nem kell szorítók után mászkálnod, nem kell tímárt felkutatnod a bőr miatt. Mindent biztosítok a számodra, és még a műhelyfogásokba is beavatlak! A részletekért kattints ide!
A legújabbak a Sámánboltban

Dobtáska, vászonból (több méretben, folyamatosan készül)


Ára: 12000 Ft

Sámándob készítő készlet 55cm-es


Ára: 40000 Ft

Cédrusfából készült, faragott dobverő


Ára: 10000 Ft

Kőrisfából készült, faragott dobverő


Ára: 7500 Ft