Mi is a sámándob?


Miért jó, ha van nekem? Mire jó? Mire lehet használni? Ha benned valaha felmerültek ezek a kérdések, akkor jó helyen jársz.

Igyekszem megválaszolni ezeket a kérdéseket. Először kezdjük is a "kályhánál", ki, mi használja ezeket a (most még nevezzük így) eszközöket? A sámándob értelem szerint a sámán eszköze a feladata elvégzéséhez, vagyis az utazáshoz, gyógyításhoz.
De, hogyan, mint működik ez a dob? A dobot megütve először a dob mély hangja hallatszik, majd egy még mélyebb, mormogó zengés, mint az ausztrál didgeridoo hangja. Ez a hang képes egy nagyon mély tudati állapotba hozni az agyat, ezáltal, mondhatni, kikapcsolódik. Ez az az állapot, amiben képes a sámán a "munkáját" végezni, vagyis a világok között utazni. Ezeket az utazásokat találjuk meg az égig érő fa, illetve a Fehérlófia c. meséinkben. Emellett a dob nem csak az agy kikapcsolásában segít, hanem a világok közti utazás közben védi is a sámánt egy csodálatos arany szőrű, szárnyas paripa képében.
Felvetődik a kérdés: miért jó, ha van nekem egy ilyen dobom? A dob nem csak akkor képes segíteni, ha az ember utazni kíván, hanem a mindennapi életben is képes harmóniát hozni, a problémák, feladatok gyors, könnyű megoldásában is tud támogatni. Hogyan teszi ezt? Első lépésként, mint minden mással az életben, hogy működjön, használnod kell. Szokj hozzá a kellemes, mély, lágy hangjához, engedd, hogy átjárjon, minél többször.
Amikor ebben a kellemes meditatív állapotban van, tégy fel egy kérdést! Azt fogod tapasztalni, még be sem fejezed a kérdést, a fejedben ott a válasz képként, gondolatként. Meg fogsz lepődni, mindig a legpontosabb, legjobb, legegyszerűbb válasz lesz a kezedben. Ezekért a dolgokért egy dolgot kér csupán "cserébe" egy pici törődést. Vedd elő gyakran, picit simítsd meg, halkan dobolj rajta. Ha van lehetőséged, élő tűz felett füstöld meg. Mindezeket a dolgokat úgy hálálja meg, hogy egy harmonikus, boldog, egészséges életet ad neked. Nekem így telnek a napjaim, akarsz ebben követni?




A legújabbak a Sámánboltban

Dobtáska, vászonból (több méretben, folyamatosan készül)


Ára: 12000 Ft

Sámándob készítő készlet 55cm-es


Ára: 40000 Ft

Cédrusfából készült, faragott dobverő


Ára: 10000 Ft

Kőrisfából készült, faragott dobverő


Ára: 7500 Ft